Koulussamme toimii yhteensä yhdeksän luokkaa, joissa opetamme suomea vauvoista vaareille.   |    Finnish is taught in nine groups, covering all ages from babies to adult learners.

Lasten ryhmät | Children’s groups:

IMG_1784[1]

Aikuisten luokat | Adult classes

IMG_1786[1]

If you’re interested in Finnish lessons, please email suomikouluSTA@gmail.com or just come and visit us during a school Saturday.

Lasten luokat

Taaperot – Vanhempi-lapsiryhmä (0-3v)

Taaperoryhmässä leikitään, laulutaan ja askarrellaan yhdessä äidin tai isin kanssa.

Leikkiryhmä (3-4v)

Leikkiryhmän tarkoituksena on tuottaa lapsille iloa, ja tärkeää on sosiaalinen kanssakäyminen muiden suomenkielisten kanssa.

Elämysten, luovan toiminnan, keskustelun, musiikin, kirjojen, leikin ja retkien avulla perehdytään mm. seuraaviin aiheisiin: minä itse & kehoni, Suomen vuodenajat, Suomalaiset juhlat, värit ym.

Kerhoryhmä (4-5v)

Opiskelu tapahtuu laulamalla, leikkimällä, kirjoja lukemalla, keskustelemalla, askartelemalla, nukketeatteria esittämällä jne. Tuntien aiheet valitaan lasten kokemusympäristöstä, mm. matkustaminen, harrastukset, koti, ruoka, lähisukulaiset ym.

Tärkeää on suomalaisten juhlien ja perinnetapahtumien elämyksellinen kokeminen.

Aapisryhmä 1 (5-7v)

Meidän ryhmässä jutellaan paljon, leikitään uusia ja vanhoja tuttuja leikkejä sekä askarrellaan.

Samalla muistellaan numeroita ja aakkosia sekä harjoitellaan kirjoittamista ja opetellaan lukemaan lyhyitä sanoja, jos aakkoset tuntuvat jo kovin tutuilta. Osaako joku kertoa mitä kello on? Entä missä kuussa vietetään joulua?

Tärkeintä on että juttu luistaa ja suomen kieli maistuu suussa makealta!

Aapisryhmä 2 (7-9v)

Ryhmässä jutellaan paljon, leikitään uusia ja vanhoja tuttuja leikkejä sekä askarrellaan. Samalla muistellaan numeroita ja aakkosia sekä harjoitellaan kirjoittamista ja opetellaan lukemaan lyhyitä sanoja, jos aakkoset tuntuvat jo kovin tutuilta. Joko osaat kertoa mitä kello on? Entä missä kuussa on juhannus? Tärkeintä on että juttu luistaa ja suomen kieli maistuu suussa makealta!

Harrastusryhmä  (yli 9v)

Ryhmä käy Suomen historian läpi kahdessa vuodessa. Aloitimme syksyllä 2016 jääkauden loppumisesta; vuoden 2017 itsenäisyyspäiväksi pääsemme Suomen itsenäistymiseen; viimeiset 100 vuotta ja nyky-Suomi jää keväälle 2018. Opetus pohjaa tapahtumiin Suomen Lasten Historia -kirjan mukaan. Luemme sen tarinoita, mutta ensisijaisesti teemme jotain aiheeseen kuuluvaa kuten paistamme tulella ruisnaurisleipäsiä kuin kaskipellosta ikään. Ryhmä sopii kaikille yli 7-vuotialle niin teineille kuin vanhemmillekin Suomen historian veryttelyksi. Teemme rinnastuksia myös yleiseen ja erityisesti Englannin historiaan: kuka oli Englannin hallitsijana Kustaa Vaasan aikaan? Hänen poikiaan kävi Englannissa kosioretkelläkin. Ryhmän opetuskieli on suomi, mutta mukaan voi tulla arempikin suomea sujuvasti kuunteleva – tuemme toki horjuvaa kielitaitoa.

Aikuisten luokat

Aloittelijat

Oppikirjana on Suomen mestari 1. Etenemme kirjaa rauhallisesti noin puoleen väliin.

Ryhmä on täysin vasta-alkajille. Harjoittelemme tavallisia tervehdyksiä ja tutustumista. Teemme lyhyitä yksinkertaisia keskusteluja. Opettelemme tavallisia sanoja ja sanontoja, jotka loytää esimerkiksi julisteista tai postikorteista. Kirjoitamme lyhyitä tervehdyksiä ja tietoa itsestämme esimerkiksi hotellin rekisteriin.

Tavoitteena on, että osaamme esitellä itsemme suomeksi, ja että ymmärrämme hitaasti ja huolella puhuttua kieltä tutuista ihmisistä.

Keskitaso

Oppikirjana on Suomen Mestari 3.

Harjoittelemme ymmärtämään selkeää ja yksinkertaistettua puhetta, joka käsittelee jokapäiväisiä ja tuttuja asioita. Harjoittelemme lyhyitä, yksinkertaisia tekstejä niin, etta ne voi ymmärtää ja voi saada selville pääasiat tuttuja aiheita käsittelevistä teksteistä. Pyrimme selviämään rutiininomaisissa yksinkertaista tiedonvaihtoa vaativissa puhetilanteissa, vaikka ääntäminen olisikin vielä puutteellista. Kirjoitamme lyhyitä, yksinkertaisia tekstejä jokapäiväisistä asioista, mutta teksti voi olla hajanaista.

Tavoitteena on, etta osaamme yksinkertaisimman peruskieliopin ja keskeisen perussanaston.

Keskusteluryhmä

Viitekirjana Suomen Mestari 4.

Tässä ryhmässä seuraamme yhteisiä mielenkiinnonkohteita ja Suomen tapahtumia.

Harjoittelemme ymmärtämään tavallista puhetta. Katselemme ja kuuntelemme radio- ja televisio-ohjelmia tutuista aiheista, ja yritämme löytää niiden keskeisen ajatuksen. Luemme tavallisia tekstejä, jotka eivät vaadi aiheen tuntemusta. Normaali puhe ja vaativammat tekstit ovat vaikeita, jos puhe on pitkä ja aihe vieras. Harjoittelemme tavallisia käytännön puhetilanteita. Kirjoitamme tekstiä tavallisista aiheista. Tekstissa voi olla kielioppi virheitä ja sanat eivät aina ole oikein; sitä voi olla vaikea ymmartää.

Tavoitteena on, että osaamme hyvin jokapäiväisiin tilanteisiin liittyvän sanaston ja peruskieliopin keskeiset rakenteet.