Koulussamme toimii yhteensä viisi luokkaa, joissa opetamme suomea vauvoista vaareihin | Finnish is taught in six groups, covering all ages from babies to adult learners

Covid-19 aikana tunnit ovat virtuaalisesti Zoomin kautta. | During Covid-19 classes are virtual via Zoom

Jäsenhinnat | Membership fees

Lasten ryhmät | Children’s groups

Taaperot / Toddlers (0-3)

Kerhoryhmä / Club Group (3-5) – Teacher Anu

Koululaisryhmä / School Group (6+) – Teacher Tiina

 

Aikuisten luokat | Adult classes

Aloittajat / Beginners – Teacher Graham

Keskitaso / Intermediate – Teacher Pirkko

If you’re interested in Finnish lessons, please email suomikouluSTA@gmail.com 


 

Lasten luokat

Taaperot – Vanhempi-lapsiryhmä (0-3v)

Taaperoryhmässä leikitään, laulutaan ja askarrellaan yhdessä äidin tai isin kanssa. Samalla tarjoamme vertaistukea vanhemmille kahvittelun ja yhdessäolon merkeissä.

Kerhoryhmä (3-5v)

Opiskelu tapahtuu laulamalla, leikkimällä, kirjoja lukemalla, keskustelemalla, askartelemalla, nukketeatteria esittämällä jne. Tuntien aiheet valitaan lasten kokemusympäristöstä, mm. matkustaminen, harrastukset, koti, ruoka, lähisukulaiset ym.

Tärkeää on suomalaisten juhlien ja perinnetapahtumien elämyksellinen kokeminen.

Aapisryhmä (5-7v) (YHDISTETTY KOULAISRYHMääN 2021-2022)

Meidän ryhmässä jutellaan paljon, leikitään uusia ja vanhoja tuttuja leikkejä sekä askarrellaan.

Samalla muistellaan numeroita ja aakkosia sekä harjoitellaan kirjoittamista ja opetellaan lukemaan lyhyitä sanoja, jos aakkoset tuntuvat jo kovin tutuilta. Apuna käytetään ‘Hauska Matka’- Aapista. Osaako joku kertoa mitä kello on? Entä missä kuussa vietetään joulua?

Tärkeintä on että juttu luistaa ja suomen kieli maistuu suussa makealta!

KOULULAISRYH(7+v)

Ryhmässä jutellaan ja teemoja poimimme ‘Hauska Matka’-Lukukirjasta. Jatkamme numerosarjoja ja muuta perussanastoa, ottaen huomioon lasten suomenkielen taidon. Joko osaat esitellä itsesi? Harjoittelemme myös suomenkielen lukemista ja kirjoittamista.


 

Aikuisten luokat

Aloittelijat / BEGINNERS

Oppikirjana on Suomen mestari 1.

Ryhmä on täysin vasta-alkajille. Harjoittelemme tavallisia tervehdyksiä ja tutustumista. Teemme lyhyitä yksinkertaisia keskusteluja. Opettelemme tavallisia sanoja ja sanontoja, jotka loytää esimerkiksi julisteista tai postikorteista. Kirjoitamme lyhyitä tervehdyksiä ja tietoa itsestämme esimerkiksi hotellin rekisteriin.

Tavoitteena on, että osaamme esitellä itsemme suomeksi, ja että ymmärrämme hitaasti ja huolella puhuttua kieltä tutuista ihmisistä.

Introduction to Finnish using Suomen Mestari 1 book.

Keskitaso

Oppikirjana on Suomen Mestari 2.

Building on Finnish vocabulary and grammar for everyday situations.

Harjoittelemme ymmärtämään selkeää ja yksinkertaistettua puhetta, joka käsittelee jokapäiväisiä ja tuttuja asioita. Harjoittelemme lyhyitä, yksinkertaisia tekstejä niin, etta ne voi ymmärtää ja voi saada selville pääasiat tuttuja aiheita käsittelevistä teksteistä. Pyrimme selviämään rutiininomaisissa yksinkertaista tiedonvaihtoa vaativissa puhetilanteissa, vaikka ääntäminen olisikin vielä puutteellista. Kirjoitamme lyhyitä, yksinkertaisia tekstejä jokapäiväisistä asioista, mutta teksti voi olla hajanaista.

Tavoitteena on, etta osaamme yksinkertaisimman peruskieliopin ja keskeisen perussanaston.

Building on Finnish vocabulary and grammar for everyday situations using Suomen Mestari 2 book.

Keskusteluryhmä

Viitekirjana Suomen Mestari 3.

Tässä ryhmässä seuraamme yhteisiä mielenkiinnon kohteita ja Suomen tapahtumia.

Harjoittelemme ymmärtämään tavallista puhetta. Katselemme ja kuuntelemme radio- ja televisio-ohjelmia tutuista aiheista, ja yritämme löytää niiden keskeisen ajatuksen. Luemme tavallisia tekstejä, jotka eivät vaadi aiheen tuntemusta. Normaali puhe ja vaativammat tekstit ovat vaikeita, jos puhe on pitkä ja aihe vieras. Harjoittelemme tavallisia käytännön puhetilanteita. Kirjoitamme tekstiä tavallisista aiheista. Tekstissä voi olla kielioppi virheitä ja sanat eivät aina ole oikein; sitä voi olla vaikea ymmärtää.

Tavoitteena on, että osaamme hyvin jokapäiväisiin tilanteisiin liittyvän sanaston ja peruskieliopin keskeiset rakenteet.

Consolidating Finnish knowledge and using Finnish in everyday situations. Suomen Mestari 3 book is used.